Skip to main content

De Grote Serie op de Roulette Tafel

Roulette Grote Serie

Wie voor het eerst roulette gaat spelen zal hoogstwaarschijnlijk een beetje overdonderd worden door de enorme hoeveelheid inzetmogelijkheden die je bij dit populaire tafelspel hebt.

Je kunt het zo gemakkelijk en complex maken als je zelf wilt, want je mag per speelronde zelf bepalen hoe je je inzet vormgeeft. Daarom kiezen veel wat gevorderde spelers ervoor om met gecombineerde inzetten te gaan spelen. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie van enkele nummers en een inzet op even kansen zoals rood / zwart.

Als je de spelregels van roulette al goed kent, kun je zelf aan de slag gaan met het plaatsen van je zelfbedachte gecombineerde inzetten. Maar er zijn bij roulette ook een aantal vooraf vastgestelde inzetcombinaties, waarop je middels het burenspel kunt inzetten. Een van deze inzetcombinaties is de zogenaamde ‘grote serie’, de grotere en wat complexere broer van de ‘kleine serie’.

Net als de kleine serie is ook de grote serie een zogenaamde call bet. Op deze pagina lees je precies hoe inzetten op de grote serie bij roulette werkt.

Leovegas Knop
777 Knop

Inzetten op de grote serie bij roulette

De grote serie wordt veelal aangeduid als ‘Voisins du Zero’, wat ‘buren van nul’ betekent in het Frans. Bij sommige roulette varianten wordt de grote serie ook wel ‘Serie 0/2/3’ genoemd. Bij de grote serie zet je in op de volgende getallen: 22, 18, 29, 7, 28, 12, 35, 3, 26, 0, 32, 15, 19, 4, 21, 2 en 25. Als je gaat inzetten op de grote serie, dan maak een aantal verschillende soorten weddenschappen met in totaal 9 fiches, of een meervoud van 9, bijvoorbeeld 18 of 45 fiches.

Als eerste plaats je split bets met een enkele fiche op de nummers 4/7, 12/15, 18/21, 19/22 en 32/35. Een split bet heeft een uitbetaling van x17. Vervolgens zet je twee fiches in op de getallen 0, 2 en 3: een zogenaamde street bet met een uitbetaling van x11. Als laatste plaats je twee fiches op de corner bet 25/26/28/29, met een uitbetaling van x8.

De hoogste haalbare winst met de grote serie heb je dus als het balletje op de nummers 0, 2 of 3 terechtkomt, want dit is een street bet met twee fiches. Een ander voorbeeld: speel je met een inzet van 9 fiches en komt het balletje terecht op één van je split bets? Dan houdt je een totale winst van 9 fiches over. Valt het balletje op de street bet (0, 2 en 3)? Dan houd je 15 fiches over aan winst.

Roulette Grote Serie

Inzetten op het burenspel doe je met de zogenaamde racebaan, een apart inzetveld op de roulettetafel. Op de racebaan tref je dezelfde nummers aan als op het roulettewiel zelf. De racebaan is verdeeld in zogenaamde secties, waarop je een inzet kunt plaatsen.

De grote serie is dus een van deze secties en bedekt een vrij groot gedeelte van de nummers, 17 nummers om precies te zijn. Dit zijn alle nummers die tussen de nummers 22 en 25 op het roulettewiel liggen, inclusief de nummers 22 en 25. De kans dat het balletje op één van deze nummers terechtkomt, is 17/37 oftewel 45.9%.

777 Knop

Voordelen van inzetten op de grote serie bij roulette

Door in te zetten op de grote serie spreid je je winkansen behoorlijk, want je bedekt 17 van de in totaal 37 getallen. Hierdoor heb je dus 45,9% kans dat het balletje op één van de nummers terecht komt.

Je hebt natuurlijk wel te maken met verschillende uitbetalingen, aangezien je verschillende weddenschappen afsluit. Omdat inzetten op de grote serie een vaste call bet is, hoef je de fiches niet handmatig te plaatsen. Bij computergestuurd online roulette heb je veelal de beschikking over een racebaan, waarop je met één muisklik in kunt zetten op de grote serie.

Speel je liever online live roulette? Dan is deze optie doorgaans ook beschikbaar. In een stenen casino kun je doorgaans gewoon tegen de dealer zeggen dat je in wilt zetten op de grote serie, waarna de dealer de inzet voor je zal plaatsen. Het is dus van belang om altijd te controleren of de soort roulette die je gaat spelen – of dat nou online of offline is – deze call bets accepteert en of er de mogelijkheid is om het burenspel überhaupt te spelen.

Je kunt een inzet op de grote serie natuurlijk ook combineren met andere soorten inzetten. Let hierbij wel altijd goed of de mogelijk te behalen winst je totale inzet niet overschrijdt, maar dat spreekt eigenlijk voor zich.