Inzetten op Roulette Secties

Op het burenspel is niet enkel ruimte voor nummerinzetten maar je kan ook per sectie tegelijk inzetten.

Deze inzetten kan je plaatsen wanneer je denkt dat de kogel in een bepaald gedeelte van het roulette wiel zal landen.

Deze secties hebben ieder een eigen benaming in het Frans.

Deze inzetten worden dus geplaatst op een apart speelveld naast het normale roulettedoek. Hieronder twee plaatjes met sectie inzetten (middengedeelte).

Roulette Secties burenprint

Hierboven zie je de benamingen van de Europese Roulette variant. De secties op de Frans roulette zijn identiek maar hebben andere namen. Mocht je bij het Holland Casino spelen dan zullen de meeste croupiers beide benamingen kennen.

Roulette Secties franse benamingen

Plaatsen van inzetten op Secties

De secties kunnen teruggevonden worden op het burenspel speelveld.

Je ziet de verschillende benamingen per sectie van twee verschillende roulette spelen. De secties zijn op bovenstaand plaatje duidelijk aangegeven.

Helaas zijn de benamingen niet identiek per speelveld.

Het bovenste plaatje geeft de benamingen weer zoals deze bij de traditionele Europese roulette versie te vinden zijn. Het onderste plaatje geeft de Franse benamingen weer zoals je kan zien bij het Frans roulette spelen.

Bovenstaande plaatjes bevatten echter nog niet alle benamingen, je hebt ook echte Franse benamingen voor de inzetten op de roulette secties. Zie hieronder een kort overzicht van de secties met de verschillende benamingen.

  • ZERO – ZERO – JEU ZERO
  • SERIE 0/2/3 – VOISINS – VOISINS DU ZERO
  • ORPH. – ORPHELINS – ORPHELINS
  • SERIE 5/8 – TIERS – TIERS DU CYLINDRE

Door het middengedeelte van het buren speelveld zijn ook lijnen getrokken om aan te geven over welke sectie van het roulettewiel het gaat.

Bij Voisins wordt de zero sectie meegepakt, het is dus een uitbreiding van het zogenaamde zero spel.

Veel roulette spelers gaan uit van de geschiedenis die zich heeft plaatsgevonden op een bepaalde tafel.

Om die reden staat er ook achter bijna elke tafel een bord waarop de warme en koude nummers staan afgebeeld.

Meer geavanceerde roulette spelers kijken op een andere manier naar deze nummers, het kan bijvoorbeeld aangeven dat de kogel met grote constante in dezelfde sectie wordt gedraaid door een bepaalde croupier.

Dit is het moment waarop je een zeer klein voordeel kan halen ten opzichte van gewoon random spelen.

Croupiers worden speciaal getraind om constant op een andere snelheid de kogel in de cilinder te werpen, echter zit er na een langere tijd zo’n grote stabiliteit in de worp dat spelers hier hun voordeel uit kunnen halen.

Voordeel behalen op basis van statistieken

Bij veel live roulette varianten is er de mogelijkheid om door de geavanceerde roulette statistieken de bladeren. Hieruit kan je interessante informatie halen voor toekomstige inzetten. Het plaatje hieronder is daar een goed voorbeeld van:

Roulette Statistiekenwiel

Wanneer je flinke uitschieters ziet richting een bepaalde sectie dat kan dit betekenen dat de croupier een vaste hand heeft en niet afwisselt van draaisnelheden. De strategie die hierbij wordt gebruikt heet Dealer’s Signature.

Dit kan echter ook betekenen dat een tafel niet goed is uitgelijnd, iets wat op een vrijwel dagelijkse basis moet gebeuren.

Wanneer de tafel (met het wiel) niet geheel waterpas is dan kan hier voordeel uitgehaald worden als speler.

Zonder deze statistieken is dat heel lastig te zien als speler en zal het een hoop draaien kosten om te zien of er ook maar een lichte afwijking bestaat waardoor sectie inzetten zeer aantrekkelijk zijn.

Amerikaans Roulette kent geen sectienamen

Op Amerikaans roulette is de nummervolgorde geheel anders door de aanwezigheid van de double zero (00). Voor deze versie van online roulette spelen is er dan ook voor gekozen om geen secties aan te brengen.

Ook op de Mini roulette die bestaat uit 9 nummers zijn geen inzetten op de secties mogelijk.

Wat kost gokken jou? Stop Op Tijd 18+

Vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op door te mailen naar info@roulettespelen.org of door contact op te nemen via onze contactpagina. Wij nemen privacy van onze bezoekers serieus, bekijk hiervoor ons PrivacyBeleid.

Problemen met gokken? Lees dan snel onze Informatie over Gokverslaving als eerste stap om te stoppen met gokken. Je moet in Nederland 18 jaar of ouder zijn om deel te nemen aan Kansspelen.