Rondom roulette zijn de meest uiteenlopende strategieën ontwikkeld. Veel van deze strategieën zijn gestoeld op statistische en wiskundige principes, en de Pivot strategie is daar ook eentje van. Wil je meer weten over deze strategie? Dan ben je op de juiste plek. Op deze pagina zullen we je namelijk alle informatie geven over de Pivot strategie die je nodig hebt om deze zelf toe te passen. Ook zullen we voor en nadelen van deze specifieke strategie bespreken.
Deze vrij populaire strategie wordt al honderden jaren gebruikt. De reden? Het is vrij simpele techniek om in de praktijk te brengen. Je hebt er geen namelijk geen wiskundige kennis voor nodig, maar hooguit wat geduld en pen en papier. Ook is het een strategie die je uit kunt breiden, maar daarover later meer. De Pivot strategie is in ieder geval een strategie die door zijn eenvoud ook enorm geschikt is voor beginnende spelers die een roulette strategie in de praktijk willen uitproberen.
De basis van de Pivot strategie is dus het voorspellen welke nummers meerdere keren gaan vallen.
Zo werkt de Pivot roulette strategie
Laten we eerst de basis van deze strategie onder de loep nemen. Een roulettewiel bestaat uit 37 vakjes; de nummers 0 tot en met 36. Bij Amerikaans roulette zijn dat er 38, want deze variant wordt gespeeld met een dubbele nul. In dit voorbeeld gaan we even uit van de Europese / Franse variant, dus 37 vakjes. In theorie is het mogelijk dat het balletje bij 37 afzonderlijke draaibeurten in alle 37 vakjes terecht komt. De kans is er, maar deze is echt astronomisch klein. In de praktijk zul je juist zien dat het balletje juist vaker in bepaalde vakjes terecht komt dan in andere. Dit wordt ook wel de Law of the Third genoemd. Deze regel gaat er vanuit dat van de getallen die gedurende 37 rondes vallen, er ongeveer 24 afzonderlijke getallen vallen. Tijdens die 37 draaibeurten is de kans op dubbele nummers dus aanwezig, en daar is de Pivot strategie op gebaseerd. De basis van de Pivot strategie is dus het voorspellen welke nummers meerdere keren gaan vallen.
Dan nu de praktijk. Het eerste dat je bij de Pivot strategie gaat doen is de roulettetafel en de gevallen getallen observeren. Het kan handig zijn om hierbij pen en papier bij de hand te houden, want het onthouden van een reeks nummers kan wat lastig zijn. Wanneer een getal tweemaal valt, dan wordt dit je zogenaamde Pivot getal waar je vervolgens op gaat inzetten.
Is je Pivot getal helaas niet gevallen gedurende 36 draaibeurten? Neem dan je verlies van 36 inzetten en begin opnieuw met het observeren van de tafel, net zo lang tot er weer een Pivot getal langskomt. Vervolgens zet je tijdens de eerstvolgende draaibeurt in op dat getal. Het is natuurlijk ook mogelijk om te spelen met meerdere Pivot getallen. Zelfs wanneer je aanvankelijke Pivot getal nog niet is gevallen, kun je al gaan inzetten op een nieuw Pivot getal, wanneer dat getal voor de tweede keer valt. Het spreekt voor zich dat het spelen met meerdere Pivot getallen extra oplettendheid vereist van jou als speler, dus even niet opletten en achteroverleunen is uit den boze.
Voorbeeld: je gaat een roulettetafel observeren en schrijft de gevallen getallen op. Dit levert je de volgende uitkomsten op: 3, 16, 29, 17, 12, 23, 30, 8 en 3. Je ziet dat het getal 3 nu al tweemaal is gevallen, dus 3 wordt je Pivot getal. Vervolgens ga je 36 rondes roulette spelen waarbij je inzet op het getal 3. Inzetten op een enkel getal bij roulette heet een straight bet. Wanneer je getal valt, dan krijg je je inzet x35 terug, en daarom houd je als Pivot cyclus maximaal 36 rondes aan. Het is hierbij dus van belang om alle 36 rondes met dezelfde inzet te gaan spelen, anders is je speelwijze niet consistent en loop je onnodig risico. Statistisch gezien moet het dus goed mogelijk zijn dat je getal 3 in de komende 36 draaibeurten nog een keertje valt. Hoe sneller je Pivot nummer valt, hoe hoger je winst zal zijn. Je speelt gelijk wanneer je nummer valt aan het einde van de hele Pivot cyclus.