Skip to main content

100 to 1 Roulette spelen

100 to 1 roulette spelen

Waar sommige roulette varianten hooguit een beetje afwijken van het traditionele roulette, is 100 to 1 Roulette met recht een variant te noemen.

Ontwikkelaar Inspired heeft de standaard spelopzet van 36 nummers overboord gegooid en vervangen door een inzetveld met maar liefst 105 verschillende vakjes, wat uiteraard een flinke invloed uitoefent op de winkansen.

Daar staan echter ook flinke uitbetalingen tegenover, met als uitschieter de 100:1 uitbetaling bij een inzet op een enkel nummer. Met deze unieke spelopzet wist 100 to 1 Roulette onze aandacht meteen te trekken. Ook benieuwd geworden?

Lees dan snel verder om alles te weten te komen over deze unieke online roulette variant!

Leovegas Knop
777 Knop

Liggen je favoriete nummers tussen de 37 en 100? Dan is 100 to 1 Roulette het perfecte spel!

Ronald, schrijver van RouletteSpelen.org

Dit spel Gratis Spelen

Een unieke variant in 100 to 1 roulette zeker. Je kunt via RouletteSpelen.org gratis dit online roulette spel spelen zonder dat je geld hoeft te storten (je kunt dan ook niks winnen). We hebben zowel de Desktop als de Mobiele variant van dit spel hieronder ingeladen:

Zo speel je 100 to 1 Roulette

100 to 1 Roulette is een computergestuurde roulette variant waarbij er maar liefst 105 verschillende uitkomsten mogelijk zijn.

Het inzetveld is flink wat groter dan je waarschijnlijk gewend bent, met de nummers 1 t/m 100 en vijf nullen in de vorm van een cirkel, driehoek, vierkant, ruit en ster.

In plaats van het welbekende roulettewiel baant het balletje zich een weg over een eivormige racebaan die niet ronddraait.

Door de grote hoeveelheid aan nummers, zijn de winkansen een stuk anders dan bij traditioneel roulette. Om dit te ondervangen zijn de uitbetalingen flink opgekrikt.

Zo heeft een straight-up inzet (een enkel nummer) een uitbetaling van maar liefst 100:1. Wat ontbreekt is de racebaan, dus het is niet mogelijk om het burenspel  te spelen of call bets te plaatsen.

Ook zijn de La Partage en En Prison regel niet van toepassing, zoals te verwachten viel met deze spelopzet.

Inzetten doe je door fiches met een bepaalde waarde te selecteren. Hierbij heb je de keuze uit de waardes 0,10, 0,20, 0,50, 1, 5, 10, 25 en 100.

Je plaats je inzet door een fiche te selecteren en vervolgens op het inzetveld te klikken. Door precies tussen enkele nummers te klikken kun je inzetten zoals een split of corner plaatsen.

Wanneer je je inzet eenmaal hebt vormgegeven, laat je de spelronde van start gaan door op de ‘Bet’ knop te klikken.

Vervolgens baant het balletje zich een weg over het ‘wiel’, waarna eventuele winsten worden bijgeschreven.

De uitkomsten worden trouwens ook voorgelezen door een computergestuurde vrouwenstem.

Je kunt het balletje extra snel tot stilstand laten komen door de ‘Turbo Spin’ knop in te drukken. Hier maakten wij in ieder geval dankbaar gebruik van, aangezien het anders zo’n 12 seconden duurt voordat het balletje tot stilstand komt.

Je kunt je inzet van een voorgaande spelronde herhalen met de ‘Repeat Bet’ knop en je inzet wijzigen met de ‘Clear Bet’ knop.

Bovenin het speelscherm worden de uitkomsten van de laatste tien spelrondes weergeven. Helaas is het niet mogelijk om een uitgebreidere spelgeschiedenis naar voren te halen. 

Onderin het speelscherm kun je de uitbetalingstabel raadplegen, evenals de spelhandleiding.

Inzetmogelijkheden, inzetlimieten en uitbetalingen van 100 to 1

Onderstaand vind je alle inzetmogelijkheden, de inzetlimieten en bijbehorende uitbetalingen van 100 to 1 Roulette, welke voor het grootste gedeelte afwijken van de standaard uitbetalingen bij traditioneel roulette. 

Het uitbetalingspercentage van 100 to 1 Roulette is afhankelijk van de door de speler gebruikte inzetstrategie en ligt hierdoor tussen 92,86% en 96,19%. Daarnaast bedraagt de hoogste individuele prijs €100.000, zoals in de spelhandleiding valt te lezen.

Enkel nummer (straight) – 0,10 tot 250 euro – 100:1 uitbetaling

Twee nummers (pair)– 0,10 tot 500 euro – 49:1 uitbetaling

Drie nummers (split)– 0,10 tot 750 euro – 32:1 uitbetaling

Vier nummers (corner) – 0,10 tot 1000 euro – 24:1 uitbetaling

Vijf nummers  (street)– 1 tot 1000 euro – 19:1 uitbetaling

Tien nummers (street/kolom) – 1 tot 2000 euro – 9:1 uitbetaling

Vijftien nummers (avenue) – 1 tot 3000 euro – 11:2 uitbetaling

Twintig nummers (avenue) – 1 tot 5000 euro – 4:1 uitbetaling

Rood/zwart  – 1 tot 10000 euro – 1:1 uitbetaling

Even/oneven – 1 tot 10000 euro – 1:1 uitbetaling

Beste inzetstrategie voor 100 to 1 roulette

Door de afwijkende inzetmogelijkheden en uitbetalingen, is het lastig om strategieën toe te passen die je normaliter zou kunnen gebruiken bij traditioneel roulette.

Zoal de spelhandleiding duidelijk maakt, is het theoretisch uitbetalingspercentage op de lange termijn afhankelijk van de door de speler gekozen inzetstrategie. De verschillen zijn dan ook vrij groot: tussen de 92.86% en 96.19%.

Het hoogste percentage (96.19%)  behaal je door simpelweg in te zetten op een enkel nummer.

Het laagste percentage (92.86%) is gekoppeld aan de inzet op vijftien nummers (avenue). Hierbij zet je in op de nummers 1 t/m 10 en de vijf vormen (de nullen).

Dit rekenvoorbeeld laat zien dat een inzet op een enkel nummer de beste winkansen geeft.

Wanneer je bijvoorbeeld 50 euro inzet op de kleur rood, dan levert een winst je 100 euro op. Wanneer je diezelfde 50 euro verspreid over alle rode enkele nummers (50 stuks, 1 euro per vakje), dan levert een winst je 101 euro op, want een inzet op een enkel nummer heeft een uitbetaling van 100:1, waarbij je je straight-up inzet van 1 euro ook terugkrijgt.

De uitbetalingspercentages voor de overige soorten inzetten bij 100 to 1 Roulette zien er als volgt uit:

Straight-up (enkel nummer) – 96.19%
Split (tussen twee nummers) – 95,24%
Split (tussen twee nummers en één vorm/nul) – 94,29%
Corner, vijf nummers en tien nummers (straat) – 95,24%

De beste strategie is dus om te spelen met Straight-up inzetten op deze online roulette tafel. Dat neemt wel de lol van dit extra spelelement af waardoor je beter kunt switchen naar een Franse roulette tafel.

Eindoordeel 100 to 1 Roulette

Met 100 to 1 Roulette heeft ontwikkelaar Inspired een aardige roulette variant afgeleverd. De interface is overzichtelijk en vrij intuïtief, maar daar staan wel matige graphics tegenover en een spelhistorie die maar tot tien speelbeurten teruggaat.

Door de grote hoeveelheid nummers en vijf nullen liggen de winkansen van 100 tot 1 Roulette een stukje lager dan bij traditioneel roulette.

Dat maakt 100 to 1 Roulette geen interessante online roulette variant voor op de lange termijn, maar maakt ‘m wel geschikt voor spelers die wel wat extra risico willen nemen, want de uitbetaling bij een straight-up inzet is lekker hoog.

Daarbij ligt de minimale inzet op een enkel nummer een stukje lager dan bij diverse andere roulette varianten, wat 100 to 1 Roulette ook prima geschikt maakt voor spelers met een kleine bankroll.

Overige roulette varianten