Skip to main content

3 Wheel Roulette spelen

3 wheel roulette

3 Wheel Roulette van ontwikkelaar IGT is een bijzondere variant op het standaard Europese roulettespel.

Je speelt dit tafelspel namelijk met een roulettewiel dat maar liefst drie verschillende draaiende ringen heeft, waardoor je geniet van een driedubbele dosis actie!

Ook bevat 3 Wheel Roulette een spannende Colour Up Bonus. Door een inzet te plaatsen op deze bonus maak je kans op hele interessante aanvullende winsten die flink kunnen oplopen.

En met flink bedoelen we echt flink, want de hoogste bonus is maar liefst x1200 je inzet!

Leovegas Knop
777 Knop

Deze variant gratis spelen

Lijkt 3 Wheel roulette je een interessante roulette variant, maar wil je het spel liever eerst zonder risico uitproberen? Dan kan!

We bieden het spel hier namelijk helemaal gratis aan. Klik op de onderstaande knop om het spel op deze pagina te laden. 

Zo speel je 3 Wheel Roulette

3 Wheel Roulette is lekker overzichtelijk vormgegeven.

Op het speelscherm zie je zowel het inzetveld als het wiel in één oogopslag. Door links onderin het speelscherm op ‘Expert History’ te klikken haal je de uitgebreide spelstatistieken naar voren.

In de basis lijkt 3 Wheel Roulette verder erg veel op het standaard Europese roulettespel. Je speelt met een enkele nul en de nummers 1 tot en met 36. Het inzetveld is verder ook precies zoals je gewend bent.

Het grote verschil ten opzichte van standaard roulette zit ‘m juist in het wiel. In plaats van een enkele ring met cijfer, bevat het wiel een drietal afzonderlijke ringen die los van elkaar draaien.

Helemaal in het midden zit een ring waarin het balletje iedere keer terecht komt.

Per draaibeurt speel je dus met alle drie de ringen tegelijk. Hierdoor plaats je iedere draaibeurt in feite drie keer een inzet.

Wanneer je dus bijvoorbeeld 1 euro inzet op de even nummers, dan kost die inzet je in totaal 3 euro, want je speelt altijd met de drie afzonderlijke ringen.

Inzetten en uitbetalingen bij 3 Wheel Roulette

Bij het plaatsen van je inzet heb je de keuze uit een viertal fiches met de oplopende waardes 1, 5, 25 en 100.

Let hierbij goed op de verschillende inzetlimieten.

De minimale inzet per draaibeurt is 1 euro en je kunt maximaal 200 euro per draaibeurt inzetten.

De verschillende inzetmogelijkheden hebben ook hun eigen limieten. Zo kun je maximaal 10 euro inzetten op een enkel nummer en maximaal 200 euro op 50/50 inzetten zoals rood / zwart.

Een compleet overzicht van de inzetlimieten en bijbehorende uitbetalingen kun je terugvinden in de paytable. Deze open je door links onderin het speelscherm op de knop ‘paytable’ te klikken.

Het bijzondere aan het spelen met drie ringen is dat je winkansen een beetje verspreid liggen.

Het balletje zal altijd tot stilstand komen in de binnenste ring. Deze ring bestaat alleen uit rode en zwarte vakjes. Op de drie andere ringen staan alle nummers.

Wanneer het balletje tot stilstand is gekomen in de binnenste ring draaien de overige drie ringen nog even door. Als je op de binnenste ring geen winst maakt, is het dus goed mogelijk dat je dat op een van de andere ringen wel doet!

Dit doet verder geen afbraak aan het theoretisch uitbetalingspercentage, dat met 97.29% prima is.

De speciale Colour Up Bonus

Naast het inzetveld staat een klein blauw vlakje met daarop de tekst Colour Up Bonus.

Dit is het speciale bonusspel van 3 Wheel Roulette.

Door een inzet te plaatsen op dit vakje activeer je deze aanvullende spelfunctie. De minimale inzet voor de Colour Up Bonus is 1 euro en je kunt maximaal 50 euro inzetten op dit vakje.

Met de Colour Up Bonus kun je diverse aanvullende winsten verdienen in de vorm van multipliers.

Lukt het je bijvoorbeeld om twee zwarte vakjes naast elkaar te draaien en heb je een inzet geplaatst op de bonusfunctie? Dan krijg je je inzet dubbel terug.

Lukt het je om drie opeenvolgende nummers (bijvoorbeeld 13, 14 en 15) naast elkaar te draaien op de positie waarop het balletje terecht is gekomen? Dan wordt er een multiplier van x10 op je inzet losgelaten!

Deze bonus wordt vanzelfsprekend opgeteld bij je andere normale winsten. In oplopende volgorde zien de Colour Up Bonussen er als volgt uit:

Matching Colours: je inzet x2
Pair: je inzet x5
Straight: je inzet x10
Pair of Zeros: je inzet x25
Three of a Kind: je inzet x100
Three Zeros: je inzet x1200

Eindoordeel 3 Wheel Roulette

Wheel Roulette van IGT is een geslaagde variant op het standaard Europese roulettespel.

Het spelen met drie afzonderlijke ringen maakt het extra spannend, maar daar hangt vanzelfsprekend wel een prijskaartje aan vast.

Besef je dus goed dat iedere inzet eigenlijk een driedubbele inzet is.

Met de Colour Up Bonus kun je flinke multipliers scoren, maar de kans op de hoogste multipliers is natuurlijk vrij klein. 3 Wheel Roulette is door de driedubbele inzet per draaibeurt wellicht wat minder geschikt voor spelers die graag met een kleine bankroll en lagere inzetten per draaibeurt spelen.

Ondanks de unieke spelopzet is 3 Wheel Roulette ook prima geschikt om te spelen met een bepaalde roulette strategie.

Al met al heeft ontwikkelaar IGT hiermee een prima roulette variant op de markt gebracht, die zeker een aanradertje is voor spelers die van een extra gokje houden.

Voor spelers met lage inzetten en een kleine bankroll is deze variant helaas wat minder geschikt.