Skip to main content

Alphabet Roulette Spelen

Alphabet Roulette

Alphabet Roulette is een door Betsson ontwikkelde roulette variant die vrij veel overeenkomsten heeft met het standaard Europese roulettespel. Zoals de naam al doet vermoeden spelen de letters van het alfabet een prominente rol bij Alphabet Roulette.

Is deze vrij nieuwe adaptatie van het klassieke tafelspel geslaagd of is het niets nieuws onder de zon? Wij hebben ‘m aan een uitgebreide test onderworpen, dus lees snel verder om te lezen wat wij ervan vonden!

Leovegas Knop
777 Knop

Gratis Alphabet roulette spel

Wil je Alphabet Roulette gratis spelen? Dat kan! Klik op de knop om het spel te openen. Indien je momenteel gebruik maakt van een mobiele telefoon kun je het beste het mobiele spel openen.

Zo speel je Alphabet Roulette

Alphabet Roulette Logo

Alphabet Roulette is een vrij nieuwe variant op het bekende tafelspel, en dat betekent natuurlijk dat deze herziene casinoklassieker speelbaar is op zowel mobiele apparaten als je desktop computer. De graphics zien er redelijk uit en de opbouw van het speelscherm is overzichtelijk.

Je ziet in één oogopslag de gehele roulettetafel inclusief de bekende racetrack. Ook de aansturing werkt prima; het selecteren en plaatsen van je inzet werkt gemakkelijk, ook op mobiele apparaten. Bij het opstarten van Alphabet Roulette begint er wel direct een enorm monotoon jazzdeuntje te spelen, dat gelukkig te dempen is.

Voor de rest heb je een paar extra spelfuncties tot je beschikking. Zo kun je rechts onderin het speelscherm de ‘Quick Play’ functie activeren om de snelheid van het spelverloop te verhogen. Met behulp van de informatieknop rechts onderin beeld (te herkennen aan het vraagteken) kun je alle spelinformatie op je gemak teruglezen.

Alphabet Roulette Statistieken

Rechts bovenin het speelscherm is een uitklapmenu te vinden waarin de laatste tien uitkomsten te vinden zijn. Hierin worden de Warme en Koude Letters en Nummers  weergegeven.

Inzetmogelijkheden en uitbetalingen

Speelveld Alfabet Roulette

Wat direct opvalt aan Alphabet Roulette zijn de afwijkende en ontbrekende inzetmogelijkheden. Een groot gedeelte van de cijfers heeft namelijk plaatsgemaakt voor het complete alfabet.

Je hebt bij Alphabet Roulette namelijk de beschikking over de cijfers 0 tot en met 10 en het alfabet van A tot en met Z. De hoeveelheid inzetmogelijkheden is hierdoor wel afgenomen, want inzetten op even / oneven ontbreekt. Wel heb je de mogelijkheid om in te zetten op rood / zwart en op de eerste en tweede helft van het speelveld.

Ben je op zoek naar een roulette variant die alle traditionele inzetmogelijkheden aan boord heeft? Dan kun je Alphabet Roulette beter links laten liggen. Voor de rest zitten er ook geen speciale functies verbonden aan de letters, en geven ze dus eigenlijk geen echte meerwaarde aan dit tafelspel.

Jammer, want wij hadden zo een paar interessante functies voor deze spelopzet kunnen bedenken. Te denken valt bijvoorbeeld aan het verzamelen van letters om zo woorden te vormen die je aanvullende bonussen kunnen opleveren. De mogelijkheden zijn legio, maar daar had de ontwikkelaar schijnbaar geen oren naar.

Voor het plaatsen van je inzet kun je kiezen uit diverse fiches met verschillende waardes, oplopend van 0,10 euro tot 500 euro. Goed om hierbij te vermelden zijn natuurlijk de inzetlimieten van Alphabet Roulette. De minimale inzet per draaibeurt is namelijk 0,10 euro en de maximale inzet per draaibeurt bedraagt 5000 euro. Daarnaast zijn er ook nog inzetlimieten voor onderstaande specifieke inzetten.

Inzetten

Straight: 100 euro
Split: 200 euro
Corner: 400 euro
First 4: 400 euro
Line / Six: 600 euro
Dozen: 1200 euro
Column: 1200 euro
Red / Black: 2000 euro 
High / Low: 2000 euro

Uitbetalingen

Straight: 35 tot 1
Split: 17 tot 1
Street: 11 tot 1
Corner: 8 tot 1 
Four: 8 tot 1
Line: 5 tot 1
Dozen / Column: 2 tot 1
Red / Black: 1 tot 1 
1st Half / 2nd Half: 1 tot 1

Eindoordeel Alphabet Roulette

Bij het lezen van de naam Alphabet Roulette denk je meteen te maken te hebben met een bijzondere variant, waarbij letters een grote rol spelen en een unieke twist aan Europees Roulette geven.

Eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat Alphabet Roulette geen echt geslaagde roulette variant is. Het is in feite een te gemakkelijke kloon van standaard roulette, waarbij er ook nog eens gekort is op de inzetmogelijkheden, want inzetten op even / oneven behoort niet tot de mogelijkheden.

Het integreren van het alfabet in het roulette spel biedt voldoende mogelijkheden voor leuke en unieke spelfuncties, maar die zijn er simpelweg niet. Een gevalletje makkelijk scoren met een ietwat in het oog springende naam wat ons betreft. Bekijk juist wel even de andere roulette varianten op deze website, want er zijn wel degelijk roulette varianten die het woord ‘variant’ wel eer aandoen!

Letters van het Alfabet

Foto van het Alfabet gemaakt door Amador Loureiro , gedownload via Unsplash.