Skip to main content

Monopoly Roulette spelen

Monopoly Roulette

Een vrij bijzondere roulette variant is Monopoly Roulette. Het bordspel Monopoly zag het levenslicht in 1935 en is nog steeds een van de meest bekende en populairste bordspellen ter wereld.

Vandaag de dag komen er zelfs nog steeds nieuwe en speciale versies van Monopoly uit! Spelontwikkelaar Scientific Games ging de samenwerking aan met speelgoed- en bordspellengigant Hasbro om een unieke roulette variant op de markt te brengen: Monopoly ‘Hot Properies’ Roulette. SG heeft hierna ook een tweede online roulette variant uitgebracht. Daarna is  ook Evolution Gaming met een Live Roulette spel gekomen.

Deze varianten combineren onderdelen van het bordspel Monopoly met roulette, een van de populairste casinospellen ter wereld. Twee klassiekers in één dus!

Leovegas Knop
777 Knop

Gratis Spelen

Natuurlijk is het mogelijk om Monopoly Roulette op deze pagina gratis uit te proberen.

Klik op de onderstaande knop om het spel te openen. Afhankelijk van het apparaat waar je op dit moment gebruik van maakt zal automatisch de desktop of mobiele versie geladen worden.

Indien je op mobiel speelt zal je je telefoon moeten kantelen (landschapmodus). Je kunt het spel met een nep balans van 1000 euro spelen.

Let op: Monopoly Hot Properties is momenteel niet beschikbaar. Je kunt daarom hieronder Monopoly Roulette Tycoon gratis proberen.

De basis van Monopoly Roulette

Monopoly Speelveld

De basis van Monopoly Roulette wijkt niet af van het normale roulettespel. Je speelt Monopoly Roulette met de standaard roulettetafel, die ook een racetrack bevat om het burenspel mee te kunnen spelen.

Alle inzetmogelijkheden die je bij normaal roulette hebt zijn ook aanwezig bij Monopoly Roulette.

Leuk detail is dat je de inzetten plaatst met het bekende Monopoly geld. De inzetmogelijkheden lopen hierbij uiteen van €0,01 tot €500, net als bij Monopoly het geval is.

Ook zijn de uitbetalingen precies hetzelfde als bij normaal roulette, dus een inzet op een enkel nummer (Plein/Straight) levert je x36 je inzet op.

De verschillende onderdelen van de roulettetafel zijn niet allemaal tegelijk zichtbaar bij Monopoly Roulette. Om de verschillende onderdelen zoals de racetrack te bekijken klik je op het knopje met daarop de afbeelding van een oog.

Door op de informatie knop (de letter ‘i’) te klikken, open je het informatie menu. Hierin kun je alle belangrijke spelinformatie bekijken, van de inzetmogelijkheden tot een uitleg van het Hot Properties bonusspel.

Monopoly Roulettewiel

Het speciale bonusspel: Hot Properties

Wat direct opvalt is de aanwezigheid van een extra vakje op de roulettetafel bij Monopoly Roulette.

Naast het groene vakje voor de nul, bevat de tafel namelijk ook een geel vakje. Dit vakje is gereserveerd voor de speciale Hot Properties functie.

Door de aanwezigheid van dit vakje heeft Monopoly Roulette eigenlijk meer weg van de Amerikaanse roulette variant dan van de Europese / Franse variant.

Door een inzet te plaatsen op het Hot Properties vakje speel je mee voor de bonusfeature.

Let op, want inzetten op Hot Properties kan pas vanaf €1. Door het Hot Properties vakje heeft Monopoly Roulette een wat hoger huisvoordeel en ligt het theoretisch uitbetalingspercentage op 94,7%, een stukje lager dan bij Europees / Frans roulette.

Wanneer je een inzet plaatst op Hot Properties en het balletje op dit vakje terecht komt, dan start het Hot Properties bonusspel.

Hier komt een onderdeel van het bordspel Monopoly om de hoek kijken. Je krijgt namelijk 18 verschillende kaarten te zien, de zogenaamde Properties kaarten.

Deze kaarten worden vervolgens geschud en op de kop getoond.

Alle kaarten hebben een andere waarde, net als de straten bij Monopoly.

Vervolgens mag je een aantal kaarten uitkiezen. Tijdens de eerste en tweede ronde zijn dat vijf kaarten, en daarna neemt het aantal kaarten dat je uit mag kiezen af.

Tijdens de derde en vierde ronde mag je nog drie kaarten uitkiezen, en tijdens de vijfde en tevens laatste ronde nog een enkele kaart.

Na iedere ronde doet het bekende Monopoly mannetje je een aanbod.

Dit aanbod kun je accepteren of juist weigeren. Als je het aanbod accepteert, dan krijg je je bonusgeld en keer je terug naar het basisspel.

Accepteer je het aanbod niet? Dan mag je weer een aantal kaarten uitkiezen.

Weiger je alle aangeboden kaarten? Dan blijft er uiteindelijk een enkele kaart over en win je de waarde van die kaart.

Het uitbetalingspercentage ligt bij het bonusspel iets hoger dan bij het basisspel, namelijk 95.47%. Bij het bonusspel kun je je inzet x1 tot x100 winnen.

Eindoordeel Monopoly Roulette

Met Monopoly ‘Hot Properties’ Roulette heeft Scientific Games een leuke variant op het bekende roulettespel op de markt gebracht.

In de basis is het eigenlijk een heel gewoon roulettespel, totdat je ook een inzet gaat plaatsen op het Hot Properties bonusspel.

Het bonusspel kan je hele leuke winsten gaan opleveren, als het je tenminste lukt om het bonusspel te activeren. En dat gebeurt jammer genoeg niet al te vaak.

Een ander nadeel is dat een inzet op het Hot Properties vakje je tenminste €1 kost, terwijl alle andere inzetten al mogelijk zijn vanaf €0,01.

Als je dus graag roulette online speelt met erg lage inzetten, dan loont het amper om ook iedere draaibeurt in te zetten op het Hot Properties vakje.

Een leuke variant op het wereldberoemde roulette spel is dit zeker, maar het zal lang niet alle spelers aanspreken vanwege het lage uitbetalingspercentage.

Monopoly Gokkast

Hasbro heeft met het Monopolyspel goed geld gemaakt op de Kansspelmarkt. In totaal zijn er meer dan 15 gokspellen uitgebracht met het Monopoly thema waarvan 2 roulette spellen.